2008. szeptember 30., kedd

a tökéletlenség dícsérete

almák közül a birs
tökéletlenség erénye.
libazsírban sütve cukrozva...
alma ez? zárvány. hiba.
körülötte majd ha...
épülhet kristály világ
gyémánt palota.

vpe (világ proletárjai egyesüljetek)

sötét bűzös lyukaikba visszabújnak lassan kik a változást magukon kívül akarták a proletárok

2008. szeptember 29., hétfő

almafa

már kiengesztelődött tavasszal nyárral
s most oda ropogós önmagát adta
mit remélne? bízna? lombját hullni hagyja.
csak ráhagyatkozik csípős dérre szélre fagyra

nagy dolgok

a világot egészen kis dolgok mozgatják és én nevetségesen komoly vagyok.

2008. szeptember 24., szerda

kalap

az hogy a kalap eltűnt és a szélben egy kézzel nem kell odaszorítani és már nem gurul az utcán ívelt formában a túloldalra nem véletlen. gyerekcsináló sapka meg mici meg siltes és francia mindegy lehetőleg szél és víz proof meg fület védő BIZTONSÁGOS lehessen benne futni a busz után tolakodni a sorban a távolsági buszmegállóban ugyanúgy most is mint hajdanán mikor még az egyetemről haza persze. a kalapban ezt nem. ha kalap akkor kevésbé. sokkal. sőt egyáltalán. kalapban hogyan tüntetni TV székházat ostromolni futni erőszakoskodni elégedetlenkedni ordítani toporzékolni. a kalap jelkép a sem nem...sem nem... jelvénye.

értelem

mi érttelme van egy kiló húsnak...és száztizenkettőnek?

2008. szeptember 20., szombat

a gyógyítás fenéje

egy friss beszélgetés. csak épp most. a gyógyítás mint szolgáltatás vagy mint segítség. azt mondja hálás a gyógyítónak ha. ha úgy szól hozzá ha olyan minőségben dolgozik ha rendes meg ilyenek ekkor a hála utólag mintegy a boltban a pénztárnál a vásárlás után. persze a reklamáció. de egyébként mondom nem inkább segítségkérés? nem inkább nem jár hanem legyen szíves? a gyógyulásnak nem alapja vajon ez az attitude a beteg részéről az aláhelyezkedés a gyógyítóéról a fölé másrészt? a kettejük viszonya az orvos mint vezető. aki kivezet. a kátyúból. persze a beteget nem viheti a hátán. és akkor nem jó mester mert a betegnek meg kell szenvednie meg kell izzadnia meg még áldozatot is kell pláne? senkinek nem érdeke hogy legyen gyógyító. elég ha orvos. nem vettétek észre hogyan váltak orvossá a régi gyógyítók? szolgáltatássá a segítség? a lyukba beültették persze hogy a rendelőről beszélek beültették az adminisztrátort az asszisztenst a gyógyítót asztal mögé dugták (így lett orvos) hogy még véletlenül se legyen közvetlen kapcsolat jó hogy nem intim közte és a beteg között. elgondoltad ki lett volna egy olyan ember a faluban aki mindenkivel intim viszonyban lenne mit érne akkor a párttitkár a tanácselnök meg a polgármester szava együtt is elgondoltad te ezt kinek hiányzik? a beteg sem képes ma már inkább a halál főleg városon meg a fiatalja segítséget kérni. neki ez jár.

rák

attól hogy egy magábanvaló dologról állított igazság már létezik lehetséges egy vagy több másik igazság is amelyet a dolog egy másik kontextusban tár fel magából. a gyakorló orvostudomány 1885 Virchow óta a beteget mint magábanvaló létezőt az omnis cellula e cellula contextusába egyre mélyebben temeti el.

2008. szeptember 8., hétfő

ház

az emberben az isten az asszonyban az ember lelt lakásra ma már mindenki hitelből épít

próbálkozások

a próbálkozás ott bukott el hogy tanítványokat fogadott így halálával megszűnni mégsem tudott. egyéb próbálkozások annyiban voltak sikeresek hogy róluk semmit sem tudunk.

virágok




2008. szeptember 3., szerda

egy tiszta szó

kevesebb
zajt.
egy szót se.

csak mint lomb zúg
árbóc rigg kolompol

mint fülben a
mély pattan és kristály

légbuborék
a tengeri kékben

altatós

hogy milyen alapon
éppen én
pont ezekkel

a tapasztalat jogán.

nem filozófusként
nem pszichológusként
nem szociológusként
teológusként sem

pláne
bezárkózva
szobámba
hogy senki se

de
kifeszítve
lógva
unalom és törékenység X-jén
egy két szót
talán
még

úgy sem értitek
nem azt és nem úgy
ahogy

mit akar az ember

a gének utódot
a mémek tanítványt
az ének dicsőséget